12/5 – Mastning

17:15 Kör in båten till sjösättning- och mastningskajen. Kastar loss smidigt med Linda och Anders ombord. Får hjälp att lägga till, stegen i fören är lite för låg mot kajen, och vi har en för kort akter tamp redo. Som om det var första gången på havet för i år. Trots detta gick det smidigt med hjälp av två gamla segelrävar på kajen.

17:40 Mastar på, det märks att Roy en van, snart och smidigt lyft av masten och hole-in-one på den genomgående masten. Efter att ha säkrat alla stag, blir det en snabb pizza till middag inan vi återvänder för att i det sista solljuset ta ut båten på sin plats.

20:25 Lämnar mastningskajen, lägga loss gåt smidigt och följer alla planer.

20:35 Efter en hel det båtakrobatik, lätt kontakt med bryggan, armar mist lika långa som kroppen och mycket hägnade på utsidan av båten ligger den på sin plats.

Efter alla fall har fästa upp runt stag så de inte slår för mycket i den hårda vinden. En liten tur på grannbåten för att knyta fast en flagg lina, fick vi äntligen vila för kvällen.


Posted

in

, ,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *