Instrument

VHF – Garmin VHF 100i

Garmin VHF 100i
Garmin VHF 100i

En Garmin VHF 100i är det senaste tillskotten på instrument sida. Det är en relative enkel VHF radio med NMEA-182 interface och DCS funktioner. Jag har byggt ett eget special koppling baserat på en multi-funktions D-kontakt, vilket gör att den är relativt enkel att ta med sig från båten. VHF:ens NMEA är kopplat till Garmin Plottern’s 2:dra NMEA kontakt.


Plotter – Garmin GPSMAP 526s

Garmin GPSMAP 526s
Garmin GPSMAP 526s

En plotter med sonar och gps, från garmin, den är kopplad men NMEA-2000 till båtens NMEA nät, nytt 2011, och till den nya VHF:en via NMEA-183, den andra NMEA kontakter går till en serieport som man kan koppla in i datorn. Målet är att det skall kunna fungera enkelt att programmera upp rutter och waypoint från laptoppen. Överföringen från OpenCPN fungerade dock inte tidigare. Man kunde bara se possitionen från plottern. Jag tror detta har att göra med att Garmin har ett special protokoll för att programera rutter som kommit in i senare versioner av OpenCPN.


iCommand

Två Evinrude iCommand instrument, för att visa hur motorn fungerar. Jag är ännu inte helt säker på vilken informations jag will ha här under drift, motorvarvtal, tiltläge, förbrukning. Jag behöver lägga mer tid på att fundera på vad som är givande. Det finns även en digital bränslegivare. Men ingen information når till NMEA-2000 nätet. Det är något med givarna i tanken.

Garmin AIS 300

AIS mottagare som är drop and hide, inbyggd splitter, och nmea 2000 är det två stora fördelarna.

Lowrance – LGC-4000 GPS Receiver

En NMEA-2000 gps som kom med motorpaketet.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *