20/6 Norrkvarn Lyrestad

Vi hade innan vi startade funderat på om vi hamnade i Norrkvarn att beställa frukostpaket, men vi hade så mycket bröd ombord då Ingrid skickade med Bosse lite bröd och vi köpt massor för att det skulle räcka i Karlsborg. När slussen öppnade vi 9 gick den blå segelbåten och en motorbåt som hade lite bråttom direkt och slustjejen tyckte vår plan med att komma iväg strax innan 11 skulle passa bra med att hon slussade ner de två båtarna. Det märks att det börjar komma in lite båt som gått hela vägen från mem nu.

10:36 Loss Norrkvarns gästhamn östra bryggan.

10:40 Slussar ned Norrkvarns Övre sluss.

10:48 Går ur Norrkvarns Övre sluss, just som vi kastar loss kör också motorbåten på andra sidan. Han måste lite missat att det rekommenderas att gå ur slussen i samma ordning man går in i den. Han för söker hålla god fart och hoppas nog hinna med en sluss före oss ned.

10:50 Slussar ned Norrkvarns Nedre sluss, dagens sista.

10:59 Ur Norrkvarns nedre sluss, även här har motorbåten bråttom den korta sträcken ned till E20-bron.

11:15 Efter att ha legat lite still mitt i kanalen och väntat passerar vi E20 bron, motorbåten fick lägga till lite för att vänta.

11:20 Passerar vägbron i Lyrestad. Även här lite väntan medan E20 bron stängdes, de två broarna ligger tätt på varandra.11:25 Vi ligger still i Lyrestad, en lugn dag på kanalen.

Lyrestad är en trevlig liten ort, ICA, Pizza och ett retro kaffe. Vi tog en liten lunch av räk- eller köttbullemacka efter smak. Placerade ut landgång och fick oss ett par svalkande bad. Efter det tog Anders och Bosse det lugnt, promenerade och Linda tvättade fram till kvällens stora åskoväder passerade över oss. Under det satt vi i sittbrunnen och njöt av Lindas sydafrikanska köttfärsgryta.


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *