19/6 Vassbacken Norrkvarn

En lugn morgon igen, denna gång löste bara säkringen ut en gång. Målet är en god middag i Norrqvarn, men först en massa broar.
10:04 Loss Vassbacken

10:05 Passerar dagens första bro Vassbacken.

10:25 Passerar Stångs bro, vi fick vänta lite och göra en cirkel på kanalen för att komma mer samtidigt som en blå Albin Singoalla, som håller på att bli hemseglad till Vänern från Stockholm.

10:38 Passerar Jonsboda bro. De gamla fina rullbroarna avlöser varandra och vädret är mycket varmt och trevlig. Det går åt mycket saft.

10:50 Dags för 11 kaffet, ingen orkar dock koka kaffe så det blir saft och bulle.

11:11 Passerar Rotkilens bro, man kan börja se Töreboda.

11:24 Passerar linfärjan Lina, som kallar sig världens minsta färja. Jag är tveksam till det påståendets sanningshalt men gullig var den.

11:35 Passerar Töreboda Järnvägsbro.

11:36 Passerar Töreboda Landsvägsbro.

11:38 Ligger i Töreboda. Den blå Albin som följt efter oss lägger också till för stop just för om oss. Handlar på Apoteket, Coop och en lunch på Visthusets café, fina grillade mackor och Bosse stornjöt av en räksallad. Det går bra att få i honom lunch, i alla fall de få dagar vi lyckas skaffa lunch själva. När vi kommer tillbaka har båtgrannen redan gett sig av och det syns inga spår av dem.

13:28 Loss Töreboda, mer kanal.

13:37 Passerar Gastorpsbro.

13:50 Passerar Löfsängsbro.

14:06 Ligger vid Hajstorps Övre sluss. Här ligger redan den blå båten och väntar. På tavlan står att slussvakten skall vara tillbaka ca 14, vi kan se hur de slussar upp två motorbåtar. Just som de två motorbåtarna når övre slussen öppnar sig himlen i ett åskoväder vi hinner alla bli dränkta, loggbok, stolar och Göta kanal guiden blir också bra blöta.
14:50 Börjar slussa Hajstorp Övre I, vi slussar med den blå segelbåten, de går in strax före oss. Lång lina genom block i fören, och långa linan i aktern, akterlinan är för lång och trasslig.

15:00 Hajstop Övre II, byter akter linan till den halvlånga blå linan, klart bättre längd och hanterbarhet. Dock släpper den ur akterknapen när vi ska lägga till i slussen.

15:07 Ur Hajstorp Övre.

15:14 Slussar ned Hajstorp Nedre I

15:21 Slussar ned Hajstorp Nedre II

15:29 Lämnar Hajstorp Nedre.

15:37 Slussar ned Riksbergsslusstrappa I

15:44 Slussar ned Riksbergsslusstrappa II

15:53 Slussar ned Riksbergsslusstrappa III

16:01 Lämnar Riksbergsslusstrappa

16:01 Slussar ned Godhögens I

16:16 Slussar ned Godhögens II

16:16 Lämnar Godhögensslusstrappa. Vid det här laget är vi alla rejält trötta av allt slussande, det var lite väl många slussar i rad och att vi var klibbigt varma av fuktiga regnkläder i klibbig luft hjälpte inte. Men, vackert var det!

17:00 Ligger i Norrkvarn, lite ont om plats utom på den östra bryggan bort från restaurangen och service. Bryggan utan el. Efter att Anders och Linda tagit ett snabbt dopp provades restaurangen, klart bra beslut även om det var lite svårt att få plats. Det blev Wallenbergare laget runt med ett glas rött till. Sedan fick Linda Bosse att njuta av ett bad vid badstege även om det var en del protester mot att använda badbyxor. Först kollades bryggan på andra sidan av vägen in då den låg lite enskilt nog att man kunnat bada ”som vanligt” men tyvärr gick inga sätt som funderades på att komma i och ur säkert så promenaden fortsattes. Den visade sig vara klart värt besväret då vattnet var ljuvligt och de träffade så trevliga människor att snacka med så de kom tillbaks så nöjda!


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *