18/7 Forsvik Vassbacken

Dagen börjar med lite slit för att koka kaffe, säkringarna i Göta Kanal är på gränsen till svaga för en normal båt. Alla ombord har sovit väl och Linda äter mer än vanligt till frukost, man kan tro att hon misstänker att lunchen blir minimal idag.

09:50 Loss Forsvik och in i slussen, vi delar slussen med en till segelbåt med hemma hamn Aspa Båtklubb där vi låg tidigare. Slussvakten visade sig ha bott i Svanesund och rekommenderade oss ett bra brödbageri.

Ca 10:20 lämnar Forsvikssluss för att gå igenom sjön Viken till Tåtorp.

10:58 Passerar broöppning på vägbron brosundet.

13:30 Slussar genom Tåtorp, slussvakten var en av de två i Forsvik igår som diskuterat med Linda hur man skulle slussa. Han undrade hur det gått i Forsvik. Dessutom diskuterade vi bagerier i Varekil, hemma vid. När vi skulle kasta loss ur slussen fick vi en liten incident där vinden tog masten just som Linda kastade i land linan. Vi han nästan lägga båten tvärs i slussen innan jag kunde styra tillbaka och ta upp Linda igen så hon slapp lifta genom Västergötland.

Efter Tåtorp är kanalen ganska smal och det finns lite, nej massor med uppmärkta mötesplatser. Sedan blir kanalen mer som man tänker sig grävd genom slätten.

14:15 lägger vi till i Vassbacken.

Här blev det en massa bad, en av slussbrädorna fick bli landgång ned till badplattformen så blev det mycket enklare för Bosse, och oss med för den delen, att att komma ned. Kvällen avslutades med en fantastisk snitzel på campingens resturang.


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *