12/8 – En lugn och fin dag

09:15 – Efter att Linda av någon konstig anledning börjat dagen mycket tidigt, frukosten var undandiskad innan halv åtta, och massa morgondopp i det varma vattnet drog vi upp ankaret och puttrade ut för motor.

Keö Hamnbassäng

09:22 Ankaret uppe, satt super fast i muddermassorna, och leran från botten doftade inte super gott. Sikten i vattnet var sjukt bra så vi ser botten hela tiden, något som först på vägen ut orsakade att att Anders försökte panik-rädda oss från att gå på grund då..man SKA inte kunna se varenda små-sten på 7 m djup! Lol!

09:28 – Focken hissad, i lä av öarna.

09:32 – Storen hissad också, motorn på tomgång för att se hur vinden håller.

09:35 – Motorn stoppad, körtid 0:20.

10:00 – Passerat Malmöns, Kalven lite lä från det höga klipporna. Jag har fått i gång loggen och vi gör fart genom vattnet igen. [Väderöarna VSV 4,2 (6,5) 18,2° Måseskär VSV 3,1 (4,0) 18,7°]

Dagens otroliga bra sikt fick Linda att berätta om nattens dröm och det i sin tur fick henne att komma ihåg att Malmön var hamnen där jag skickade ut fören riktad in mot land när vi skulle segla ut och orsakade lite kaos. Japp, på den tiden var Anders ung och inte så insiktsfull vad novis på sjön innebar, som tex att finns det mer plats på sidan in mot land anser sjö-noviser att det är heeeelt logiskt att skicka ut fören åt det hållet, lol! Dessutom var det ju i närheten vi både snorklat och dykt på ett riktigt grunt vrak. Bra sikt.

11:00 – Ändrar lite på planen och går utanför Kornöarna i stället för innanför som planerat. Hoppas att vi slipper att komma i lä på det viset. Med tanke på att vinden pendlar mellan 1 och 3 sekundmeter är jag inte säker det var rätt val. Vi provar med lite förlunch idag, var sin kall pizza bit på brofjordens myninng. [Väderöarna VSV 3,1 (5,1) 18,2° Måseskär SSV 2,1 (3,3) 19,1°]

12:00 – Vid berggylteskär, tas den riktiga lunchen med tråkig rostbiff och oinspirerad potatissallad. Det är enkelt och påminner om mat i alla fall. Vi har fått mer vind och segler på ok igen. Kommer vara framme strax innan 13, gör nog en liten sväng utanför och tar ned segel så blir det perfekt. [Väderöarna VSV 3,3 (4,1) 18,5° Måseskär SSV 2,5 (3,4) 19,9°]

12:27 Focken nere i lä av storen, svänger ut över Gullmarn för att ta ner storen.

12:37 Storen nere, liten rundning ute på Gullmarn. Motorn startad.

12:40 Ökar farten för att kryssa mellen en segelbåt och en segelbåt för motor.

12:54 Hittar inte den bokade platsen i Gästhamnen, HB-C6, Från kartan mindes jag den som närmare havsbadet men på den infarten stod förhyrda platser, antar det är en sådan vi vi går över i den bassängen.

13:01 Rätt val, perfekt timing och en tillläggning som man var född i båten.Vi glider in, stanna mellen y-bommarna, Linda har svårt att hoppa ned på bryggan, speciella som inte stegen är utdragen. Men vi får den perfekts hjälpen med förtamparna i retur från två passerande. Spänner upp och ligger still. [Väderöarna VSV 3,3 (4,7) 19,2° Måseskär SSV 3,3 (4,0) 19,6°]

Efter en promenad där vi tips om snorkellats av en kvinnlig fotograf, glass och ny snorkel till Linda kommer lillebror och vi jobbar med hans garagetak resten av kvällen, men undantag för en kort tur inte till Lysekil och kinamat med Linda.

Linda stannar kvar och trots hennes planer på bokslappe med bara lite pokemon go och snorkling slutar det med att hon ränner omkring så mycket att hon till middagen har träningsvärk, lol!

Blev alltså inte mycket bokslappe men snorkling, där Linda blev nypt av en krabba nedanför havslabaratoriet, vid nedgång blev det iaf!

Kvällen bjöd på musik av olika former. Först en nisse med elpiano/synth? som iofs hade ok röst och spelade bra men.. var minst sagt inspirerad av dansbands-stilen från vår barndom.. Tokbra när han körde bugg och rockabilly men..seriöst.. “Gloria” av Carola i dansbandstappning…nej tack! Värst var dock när han misshandlade Regge, reggie spelad och sjungen som en dansbandslåtar från slutet av 70-talet.. *ryser* yeck, direkt motbjudande! När han äntligen Hade han hållit sig till rockabilly-stuket hade det blivit tyvärr istället) slutar tar discot vid så Anders beslutar sig för att sova i båten pga för mycket ljud.

SkagerackOmkring sydväst 3-7. Natt mot lördag något avtagande. Mest god sikt.
KattegattVäxlande 1-5. Natt mot lördag omkring syd. God sikt.
Sjörapporten

Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *