29/7 – Mot festival

09:36 Vi gör oss klara för at segla, nej snarare puttra hem. Lämnar kvar disken för att ta när vi har el och vattenkokare hemma i hamnen. Lite för lata för att starta gasen.

09:40 Drar upp ankaret, tar det lugnt och Linda får öva att köra lite båt. Går för motor hem mot Svanesund för först besiktning av släp sedan festivalvakt in i natten.

10:00 Går långsamt och nu är det dags för Linda att lära sig lite, som att att stanna och backa båten, en övning hon klarar med glans. Nästa steg blir att hon får bättre uppsikt över styrningen samtidigt som hon gasar, växlar och allt annat. Visst det är svårt att ha koll på allt samtidigt med hon klarar det riktigt bra nu. Nästa gång skall vi prova mot en boj.

10:13 Ligger på plats hemma. En liten miss i svängen av mig, måste hitta ett annat varv in med jollen, den sticker ut 2 meter extra och då finns det för lite plats att svänga in som jag brukar. Lite justering med ett varv in mellan bryggorna och lite back så kom vi in utan att nudda något. Lite vind och nästan still ström gjorde det snyggare.


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *