15/9 Vinterkonservering… Still no go…

Dags att titta på CAV filtret, den skruven ser inte bra ut, tar med mig den till Hjertmans. Nej, inget sådant, tyvärr. Men kolla med marinservice. De är experter på motorer, ligger bakom Bilia…

En tur dit och in i butiken, han knappt förklara mitt problem innan damen rusade in på lagret för att hämta en skruv. Medan hon hämtare skruven kom en veteran till motormekaniker och undrade om jag behövde hjälp. Nej, hade redan fått den. Fick rekommendationen att det nog var bra att rensa gängorna efter att tagit ut den gamla plastskruven med en gängtapp innan man satte in den nya skruven. Utan att ha frågat, de undrade bar jag hade båten. Vi kom att diskutera vinterförvaring lite, fick en tur i deras verkstad, som tidigare var Volvos lastbilservice. Småpratare lite om SSRS båten som var inne på service. Bolaget var så mycket mer än den service verkstad jag antagit, jag vet nu vilka som kommer att få hjälpa mig att få min MD11C i topp trim.

Innan middagen hinner jag borra ut den gamla plastpluggen och rensa gängorna på CAV koppen. Det känns mycket mer positivt nu. Efter middag hemma, blir det en tur till och jobba på båten, nu kommer båda bränslefiltren snabbt på plats, men förmodligen lite läckage i CAV filtret så den lilla handpumpen suger inte upp bränsle till motorn. Får bli morgonens jobb. Låt oss hoppas att resterande steg i vinterkonserveringen går lite snabbare.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *