24/6 Trollhättan – GKSS Långedrag

10:50 Loss Trollhättan

10:52 Första slussen i Trollhättan

Linda hade lite problem att få till tekniken med “lina runt stegen” men fick till den någorlunda efter att Anders visat hur. När han sedan berättade att den kunskapen kom från Ingrid så kom Linda på att det var ju så hon sett Bosse göra när vi i ungdomen följde med i några slussar och blivit imponerad, något hon självklart berättade för Bosse.

11:05 Andra slussen, Sluss 3 i Trollhättan.

Bosse får sitta och ha det bra då tre personer som rör sig på däck blir för många medan Anders hjälper till att hålla båten så Linda får dit första linan och sedan övar hon vidare på tekniken.

11:18 Tredje slussen i Trollhättan.

Nu börjar tekniken sitta för Linda.

11:30 Sista slussen i Trollhättan.

NU kan Linda tekniken som ett smäck.

11:41 Lämnar sista slussen i Trollhättan. Fick applåder och beröm för hur snyggt vi slussat ned. I denna sluss kunde Linda ta hela vägen ned själv utan mycket spår av hjälp.

13:26 Kommer till Lilla Edets sluss, just som vi kommer fram till slussen går tre fritidsbåtar ur den och vi får passera direkt in i slussen. Linda har blivit supervan att slussa nu plockar stegen och lägger linan runt. Linda skulle kunna bli en instruktör i hur man slussar Trollhättekanal.

14:00 Linda tar över rodret, hon provar att stå för att se och den onda foten håller inte allt för länge.

14:18 Anders tar över rodret igen så Lindas fot får vila från att stå.

15:23 Linda vid rodret, denna gång sitter hon på sargen för första gången och upptäcker att man kan se ganska bra där ifrån även om man inte är jättelång.

15:49 Anders tar över rodret igen.

16:43 Ligger och väntar på Jordfallsbron, det är full midsommartrafik bilarna kryper knappt över bron och när vi kollar på VHF:en är det att vänta till efter 18:00 innan den öppnar för fritidsbåtar.

16:59 Det kommer ett tankfartyg söder ifrån, Pax Baltic. Bron ropar upp oss och ber oss köra igenom bron så fort hon börjar öppna och möta fartyget med fart söder om bron. Vi skriker till den andra segelbåten och vi sätter fart genom bron. Tack till fartyget för att vi sparade en timma.

18:24 Ligger och väntar på Marieholmsbron, försöker nå bron på VHF två gånger utan svar och på tavlan står det “Öppnar 12:00”. Bosse blir lite orolig att vi får sova över natten på väntplatsen.

18:52 Det kommer att tankfartyg ut genom älven, detta får svar på VHF och bron öppnar sig. När skeppet kommer och pratat så säger han till bron att han hade två segelbåtar som väntar, bron som inte ville svara oss berättar att han kände till detta och att vi skulle gå igenom innan dem. Fast att berätta det för oss var tydligen onödigt.

19:07 Passerar Hisingsbron, det går direkt utan stopp för att fartyget efter oss inte skall få stopp.

19:34 Passerar Älvborgsbron, just efter låter vi Pax Pacific passera oss så vi kan byte till babordssida av farleden och passera söder mot GKSS Långedrag.

20:13 Lägger till i GKSS Hamnen. Ringer Ingrid som hämtar oss. Det blir en sen kväll innan vi kommer till Mölndal.


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *