23/6 Spiken Trollhättan

Vi skulle starta tidigt. Så den som vaknade först fick väcka alla andra, i alla fall om det inte var för tidigt som innan 6. Linda var tydligen ivrig och vid 6 väckte hon alla och konstaterade att Bosse var mycket rarare än henne då han blev väckt. Det tar dock lite tid att koordinera frukost, rökning, toa och få båten klar. Vi är inte en fullt trimmad snabb besättning ännu.

09:25 Lämnar spiken.

Det ligger låga moln dis eller gränsen till dimma, och vissa sekunder känns det som dugg i luften. Men sikten håller sig så man ser lite mer än till nästa krök i den smala farleden genom Ekens skärgård. Vi går ut på ett lugnt och stilla Vänern. Hoppas på lite vind, det är krusningar från väst. Hoppas på att de skall öka lite så lägger kursen söder ut för att komma in mot dalslansasidan. Planen funderar inte utan det mojnar mer och Vänern ligger som en spegel när vi kommer ned mot Vänersborg.
Under resans gång försöker Linda visst förvandla Bosse till en boll då hon som vanligt bjuder både på 11 och 13:30-macka.

16:13 Ligger på bunkringsbryggan i Vänernborg. 19,98 liter diesel, och en toatömmninng. Tankbryggan var så toklåg jämfört med båten så Bosse fick stanna ombord. Det gjorde att han sedan fick sig ett gott skratt när Linda kämpade sig ombord, lite hängandes utåt och krafsandes uppåt med foten under ”ljudeffekter”.

16:44 Loss bunkringsbryggan med tre tankningsglassar från Klings. Det fanns bara 2 apelsinchoklad-glassar, Bosses och Lindas favoritglass, så Anders tar en annan.

17:26 Slussar ned Brinkebergskulle.

17:34 Slussat ned Brinkebergskulle.
Linda berättar skojiga minnen från när hon fick följa med och prova, mindre skickligt, att slussa och blev imponerad över hur Bosse då så enkelt höll kontroll på båten.

18:25 Passerar, efter en dels väntan, Järnvägsbron Trollhättan. Linda tyckte den var helhäftig då den lyftes rakt upp till skillnad från de andra broarna som veks upp. Lite kul dessutom att den var för tåg, gåendes och cyklister men inte bilar.

18:50 Ligger Trollhättan Nedre Gästhamn. Anders och Bosse gick ut och tittade på området och njöt av Lindas goda chokladbollar medan Linda lagar en stark köttfärssås med ris som vi, särskilt Bosse, njuter av.
En gammal seglare kommer ned för att se om det verkligen är en gammal Forgus han såg från husbilen och det pratas inredning och båtar.
Senare på kvällen pratas det journalism och Bosse berättar massa minnen från sin tid som journalist och hur det var. En mycket trevlig och intressant kväll! Dock blev det en sen kväll då disken efteråt tog tid.


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *