Söndag: 10/7

Hedda at the Helm
Hedda at the Helm
Linda hoppar upp redan vid sjutiden, och när jag tar mig ut har hon läst en hel massa. Vi tar ett morgon dopp innan det är dags för frukost med mackor idag. Efter frukost ringer vi Robert, han och Hedda är ute på promenad och Ingrid sover. När det kommer hem är det omvända roller, Ingrid är vaken och Hedda sover. Så det blir en lätt lunch innan vi ger oss ut.
makrill
makrill

13:30 Loss Rixö, Anders, Linda, Robert, Ingrid och Hedda.
13:34 Motorstopp
13:45 Hedda vid rodret, det skall böjas i tid. Det är skoj att köra båt.
13:50 Robert vid rodret.
15:42 Ã…ter rixö

Det är Heddas första båt tur, flytvästen fungerar ganska bra även om det är lite stor, efter ett tag blir det jobbigt att inte kunna få fram armarna och att krypa fungerar inte alls. Robert kör nästan hela tiden för ut och titta på hamnen vid grötö, sedan på vägen in fiskar vi efter makrill, det blir en liten ganska direkt, det åker tillbaka i havet. Sedan just utanför rixö blir det två lite större som får åka med Ingrid hem.

Söndag förmiddag 10 juli
Mellan sydväst och syd, 5-8 m/s.
Risk för byvind >10 m/s, 80%
Mulet, 16°

Söndag eftermiddag 10 juli
Sydväst, 6-9 m/s.
Risk för byvind >10 m/s, 80%
Sol, 18°

Söndag kväll 10 juli
Sydväst, 6-9 m/s.
Risk för byvind >10 m/s, 80%
Halvklart, 17º


Posted

in

,

by