Söndag 24/7: Påsktur

Esikls kummel
12:45 Lämnar Björlands Kile, Ombord Anders och Linda.
3-4 m/s N-NW?, känns som mer, sol
12:53 Linda vid rodret
13:04 Anders vid rodret, pratat med Bosse som nu vill bli hämtad i Hinsholmen? Någon har en påskbrasa vid tummen.
13:18 Linda tar rodret för 7 knops sträckan förbi Lilla Varholmen
13:21 Anders vid rodret, Linda Navigations övar
13:18 Hämtat Bosse vid Bibbi II, brygga J Hinsholmen. Gasvajen på Bibbi är paj så Bosse behöver skjuts.
14:05 Brustholmarna, flytbryggan

Flytbryggan var ett kallt blåshål som vanligt men trollbryggan var upptagen ab bla megashabraket princess 54.. kan vi inte ha en maxstorlek tillåten.. Soligt och t-shirtväder mest iaf!. Skrev in oss, 5 m/s sw och 14-17C varmt, beroende på vilken termometer man skulle tro på. Stundvis under eftermiddagen och kvällen blev det stiltje och totalt tror jag att det var 8 båtar på plats men alrig mer än 7 båtar samtidigt.”Zäta med båt” kom på ett micro sträck på benen besök och berättade att det redan var dubbla rader på läsö! Vi lekte dra och kasta med Zäta, kul, och Linda fotade Bosses lek med henne. Försökte grilla med nya portabla kolgrillen men vi fick inte fjutt på den så det blev stora gasolgrillen. Urgod potatissallad och gårdagens sallad som Ingrid gjort och 2 sorters korvar från mig, serverat med guacemole till.

Sedan Klistrar Bosse och Anders på namnet på Anno 11 medan Linda tar en fototur, tänk så mycket det finns att fota när man känner sig lite konstnärligt! Go-fika på båten, gott i solen! och ett allmänt nödutrop med en mysko koordination från plottern. Nästan direkt kommer en förklaring från Lyngby radio att det var falsklarm pga fel men det gick visst inte fram till Sweden resque som ett tag därefter försökte nå ut till folk och få någon i närheten av fyr 22, brevid scandiahamnens inlopp, att kolla. Så, då fick vi lite spänning också och jiddrans vad det lät högt så nu vet vi det också! *LOL* Måste “skrämt skiten ur Linda” för jag kände ett behov av att pudra näsan innan avfärd och ja, naturligtvis följe kameran med för “Bara nåååågr foton till..” Bara några..suuure.. blev en bunt..igen.. LOL

18:05 Loss Brustholmarna

Enligt kustvädersappen på Anders iphone: Soligt men bara 9 C! tror jag inte på, var mer! 2 m/s nordlig vind och våghöjder på 0,2 meter tror jag däremot på. Mål: Hinsholmen för att släppa av Bosse. Började med ca 22 knops fart men det ändrades och vägen dit gick inte direkt, bla gick det genom rännan mellan lilla Förö och stora sjöholmen där stenarna både till styrbord och babord gjorde det lite spännande en stund.  Anders körde, Bosse blev linansvarig och Linda loggade och fotade ännu mer, speciellt när vi åkte genom Eskils kanal, måste ju fota “farbrors kanal” ju! *LOL* Gosh, gå igenom alla de bilderna kommer att bli pest men kul är det! Undra om man kan dela upp dem i underpårmar för att det inte ska ta ett år att hitta eller ladda..?  Hoppas vissa blev bra, speciellt måsen på kumlet? på miniskäret..

18:45 Dumpar Bosse på nocken av brygga J

Enklast för oss att släppa av honom där då jag bara kunde hålla fast båten medan Bosse skuttade upp och vi sedan bara langade upp de få saker han hade med sig. Bosse var rätt skoj när han skojade om att han var tvingen att ta på sig tröjan nu när han kom till kalla land. Normalt är det ju kallare till sjöss fast..att han skulle åka avcabbat kaaaan ju eventuellt ha med saken att göra.. *LOL* Linda hade sett flr konstnärliga ideer på vägn in till hinsholmen så på vägen ut blev det mer fotande med teleobjektivet, dock inte på nakenbadet så få inga förhoppningar nu eller.. ni slipper vara rädda kanske man skulle säga vid tanke på vilken medelålder det kan vara där ibland.. *LOL*

ca 19-19:05 Lyckas möta BÃ…DE stenafärjan OCh ett lastfartyg alldeles brevid varandra. Jag, Linda, var lite orolig för hur vidriga korsande svallisar ett sådant möte skulle kunna ge men tankfartyget gav inget alls jämfört med stena färjan som gav svall som vanligt.. Anders gick ned rejält i fart och först fick vi guna på stenasvallet och sedan kunde vi höja farten något och surfa på dem. Såg inget olycksliknande iaf utanför scandiahamnen men däremot säl, niice! Andra saker jag såg var flera ställen där svanar låg tryckta mot klippväggen, trygg viloplats kanske? Ja, och en ö speciellt som var tjock av fåglar! Inget av det blev fotat pga farten. Funderade på att testa öslickarvägen utanför Björlanda men blev inget då vi skulle tänkt till innan..

Behövs på båten: Förlägningssladd till bordsdatorn, en till fotogenlampa, få tillbaks all disk vi tagit hem!

19:35 Lägger till på båtplatsen på Björlanda Kile efter en underbar dag!

 

Havsvattenstånd, Göteborg.

12:00 -2
13:00 -1
14:00 -5
15:00 -10
16:00 -16
17:00 -18
18:00 -19
19:00 -18
20:00 -19
21:00 -17
22:00 -12


Posted

in

,

by