2/8 Piskregn och dunder – nästan ett under

(Mel. ”Diggilo diggiley”)

11:25 Loss Fröjdendal. Ombord: Anders & Linda.
Det började regna när vi skulle åka så Anders, som hade bättre regnkläder, tränade på solo-gång och tog ut oss själv.

11:30 Linda tar över rodret, med Anders som navigatör/kapten medan han plockar undan fendrar, och det går bra att köra Björnholmskanalen. Blir omkörda just innan kanalen av en stressad dansk som går förbi rätt nära och som sedan fortsätter visa att farleds-etikett inte var hans starkaste sida..

Linda kör sedan, med kort byte just genom den toksmala öppningen till lagunen, resterande vägen!

12:10 Fast vid boj i Björnholmslagunen med Linda som rorsman.

Att styra rätt på bojen var lite spännande men med ypperliga riktningspekningar och klara instruktioner om bromsning gick jag rätt på, med klockrent stopp, bojen på andra försöket! Första försöket var nära, hade jag bara lagt över rodret max hade det gått så.. jag/Linda är helt klart nöjd!

Himlen ser riktigt regnsugen ut så det första vi gör blir ett dopp, i hopp om att hinna torka av oss innan regnet men tji fick vi, regnet kom redan när Anders (som förste i för en gångs skull) kom upp. Inget som hindrade Linda från att hoppa i, blev ju bara mindre chock att doppa sig i det knappt 18-gradiga vattnet som hon sa. Lagomt till hon kom upp blev det slagregn, rent som hon undrade om det var hagelblandat som det piskade huden!

Sen.. kom regnstormen! Krikey som det blåste och regnet piskade ytan! Lite åska och avlägsen blixt blev det också, ska det göras så ska det göras ordentligt, lol!

Resten av eftermiddagen och aftonen ägnades åt filmeditering, läsning och mat. Anders strategi för dagen var f.ö att laga maten så han slapp diska. på tal om läsning så får det ikväll bara ske till dagsljus då vi lämnade Fröjdendal med halvtaskigt laddade batterier så inga önödiga lampor på ikväll!


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *