15/8 – Lämna Linda på jobbet

Efter att legat en natt till ankare igen, fick den som vaknade först, i alla fall efter klockan 6 väcka den andra för frukost. Inte direkt klockan sex men strax där efter väckte Linda mig. Frukost, morgondopp och sedan städa undan sängplatserna, diska upp och dags att köra in Linda till jobbet.

08:31 – Motor startad.

08:36 – Ankaret uppe och vi stävar tillbaka till Fröjdendal för motor. Anders kör ut från lagunen och fram till kanalen.

08:52 – Linda tar rodret och Anders är ut på däck sätter ut fendrar och tar fram alla linor som behövs.

09:02 – Anders tar över rodret igen, och kör in för att lägga till.

09:10 – Ligger på plats i Fröjdendal, just som jag skall bromsa in båten på platsen, dör motorn. Låg lite för mycket på tomgång när jag kopplade ur solcellerna för att kunna gasa på backen. Men låg fart, och snabb bromsning med akterlinan, såg det nästan ut som planerat. Om inte för min kommentar och hur mannen två båtar bort på pekade att han inte skulle hinna fram och hjälpa till.

När vi ligger på plats, packar vi ihop Lindas saker och kör hem till Svanesund. Det är bra varmt i Svanesund så ett tag efter att Linda kört till jobbet går det inte att vara kvar. Kör tillbaka till båten och tar mig ett bad, på vägen tillbaka visar bilen bara 28°, båten visade 40° visserligen med lite sol, och bara 34° inne. Till kvällen kommer det först en åskskur som passerar, och sedan mer åska och regn.

Som avslutning på kvällen kommer SSRS in med den lilla motorbåten plankton som ligger tvärs emot oss, trädgårdsmästaren med hunden. an hade fått motorstopp och drivit in på en sandbank inte långt bort. För utom att hunden ville komma i land, även om den fortfarande är rädd för att ta sig över bryggorna. Var det dock ingen fara med dem, det hade varit lite oroligt när det blåste upp just före den sista åskskuren, jag hade sett runt 10 m/s i den byn innan det blåste upp. Men allt gick bra och ingen Skade skedd, får bara hoppas motor fungerar bra igen.


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *