14/8 – Jolle och promenad

“Båtgrannarna”

Efter en lugn morgon i solen på Björnholmsfjärden konstaterade vi att det var lite ont och frukost för morgonen, att Linda gärna ville ha kvälls och morgondopp samt att hon kunde tänka sig att gå med på min tokiga ide om att ta jollen till land, gå till bilen, handla mat i Ellös och tillbaka samma väg. Är ännu inte helt säker på att jag hörde rätt. Så vi pumpade Lillen, och Linda lärde sig att vinscha ned den i vattnet, lastade i motor och batteri och sen var det dags för en snabb lunch med Lindas kebab-tacos, Nice.

En bra rät fura att sitta och vila på.

Efter lunch bar det sig i väg, vi körde upp Lillen på stranden och vadade in lite. Tips är att ha något att torka fötter med sig. Sedan gick vi till bilen, vad som borde varit en halvtimmas promenad klarade Linda på en timma över berg och sten. Med hennes hjärta och dagens temperatur, klart imponerade resultat (Lindas kommentar: pokemon är en bra distraktion då och då under turen..). In till Ellös, handla lite mat och en glass som belöning. Samma väg tillbaka, mindre flås på den vägen men ungefär samma tid. Kändes dock som bergen gav henne mindre motstånd.

Vist är tallarna i Bohuslän raka och ståtliga?

Väl tillbaka på Anno var Linda sugen på att snorkla runt. En till tur med Lillen, det började med att Linda körde jolle in. Hennes första försök fungerade bra, lite missförstånd bara om hur jag skulle kunna ta i land en lina på första snorkel-platsen. Där var det mest ålgräs och för mycket skydd för att se något liv. Sedan längs piren som avgränsar lagunen, mycket mer att se och enklare att binda fast båten.

En bra dag som avslutas med att lyfta upp Lillen på fördäck, slappe till fårens “sång” över det stiltje-lugna vattnet, loggning och en bild på kvällens vackert speglade solnedgång. P.s, Nu är Linda nästan haj på hur man vinschar saker upp och ned.

Solen ger sig för dagen, som Linda får den en välförtjänt vila.

Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *