27/6 GKSS Rönnäng

En lite ovanlig och stressad morgon, men bilen kom till vår hemma-hamn. Vi kom till GKSS hamnen och in i båten, även om Anders är mer än lovligt glömsk… En trevlig överraskning var att Lindas schema inte hade några pass denna vecka så det är bara utbildning på Tisdag och vi kunde segla hem båten från Göteborg tillsammans.

13:49 Loss GKSS, det är en ganska trevlig gästhamn med fina utrymmen. Ombord Anders och Linda, nu har Bosse mönstrat av.

14:16 Hissat segel och motor stannad. Seglen ut mot Öckerö och norra skärgården.

14:33 Massa Säl på svarta bockskär, mitt i Hamninloppet till Göteborg.

16:47 Ännu mer massa säl! De ligger i mängder på Baggeskären och det rundliggande fågelskyddsområdet.


17:05 Passerar Karlstens fästning och Marstrand.

18:16 Segel nere. Vi letar efter gästplatser framför resturangen vid färjeläget men inga så vi passerar över till den mer norra hamnen med bränsle och gästhamn. Vilken absolut VIDRIG gästhamn! Varför? 1/Sketet slemmigt vatten med olja och diesel. 2/Industriområde onekligen där industribullret börjar kl 7:00. 3/Fiskebåtar vars högljudda kapten pratar ljudligt i telefon medan han går förbi gästbåtar kl 05:30! 4/Gapiga

18:51 Ligger i Rönnäng.

Vi går tillbaka till färjeläget och äter på restaurangen. Mycket fina ostburgre som passar oss fint, en bra öl men inte ett favvo vin för Linda. Frågar lite om platser och just utanför krogen kan man ligga och stanna över natten och man är resturanggäst. bra att komma ihåg.


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *