15/6 – En stilla dag i Aspa

Efter en lugn frukost bytte vi blocket till den skälvslående-focken och placerade om de saker som flyttat sig under gång. Efter lite kaffe var det nästan dags för lunch, vinden hade fortfarande kanska kraftiga byar så vi tog det lugnt och fick en massa tips oh vägen ned till Karlsborg och eventuella naturhamnar på vägen.Gick vi till den lokala sevärdheten Olshammarsgården, födelseplats för Verner von Heidenstams. På grund av något yttre började inte lunchen för en 12:30. Vi fick er kort promenad och diskussion om hur vi skulle göra, valde att stanna hela dagen och äta lunch här. I morgon skulle det nog vara enklare att komma iväg i tid och nå Karlsborg, förhoppningsvis med mindre sjö på Vättern. Så vi stannade för en lugn efter middag med inkoppling av den lilla raspberry-pi mot GPS. Dock tog batterierna i tangentbordet slut så det blev inte helt klart. En del jobb med att få Macen att prata med Garmin GPS 128, som också gick sådär. GPS-Babel fick massa konstiga timeouts och fel för att kopiera ut tracks och rutter med waypoints gick bra en gång. OpenCPN pratar bra men kan inte lästa ut gamla spår.


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *