14/6: En kortare än planerad resa

Dagen börjar med att Linda lyckas trotsa hissmusiken och ändå prova vår toa tidigt på morgonen. Sedan en inte allt för snabb start med Kaffe, yoghurt, macka och svalor. Nej, åt inte svalorna de bara tittade på oss.

10:04 Vi drar oss runt till diesel-bryggan, bunkrar 11 liter diesel och tre glassar. När man tankar får man glass, så en till oss var och en till Bosse, innan vi kastar loss.

10:44 Lämnar Askersund mot Karsborg,

11:04 Hissat storen

11:08 Motor av

11:10 Focken hissad

11:22 Motor startas igen för att hjälpa genom det smala sundet vid Stjernsundsslott.

12:02 Stoppat motor

12:06 Startat motor igen för att passera Hammarsbron

12:13 Motor av.

13:03 Skotblocket till focken går av, Startar motor och tar ned focken. Det är ganska guppigt mot vågorna, fallet fastnar på väg ned och jag har problem att knyta fast seglet. Vi planerar om och sätter kurs mot närmaste gästhamn. Tror att det ligger mer konstant runt 15 m/s än de 6, 7, 8 som det skulle vara i prognosen. Dessutom en mycket mer kostat syd än planerat.

14:45 lagt till Aspa Båtklubbs gästhamn, i Olshammar, mycket trevligt folk. Det är fortfarande bra blåsigt ute, men gästhamnen är nog en av de finare vi varit på. 180 kr inkl. El och fri dusch! Ja, det stod att varmvattnet bara skulle hålla i 4 minuter när man tryckt men varmvattnet hade nog sin egna tidräkning för det var nog de längsta 4 minutrarna jag upplevt. Dessutom finns tvätt och diskrum väl utrustat.


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *