Onsdag: 25/7 Rixö – Strömsund (Väderöarna)

Vaknar tidigt vid 7 och går upp en runda. Det är helt spegel blank upp över mot Rixö. men innan jag hinner få fram telefonen för att fota har det första små krusningarna börjar komma. Har lyckats att få in mina fixar av sjökorten till att visa svenska tecken nu till OpenCPN 3.0.2.

10:31 Loss Rixö, Anders lägger loss.
10:37 Linda tar över rodret för att det är så lungt.
11.00 Anders vid rodret
11:20 Bohus-malmön hade slut bensin, välkommen till bohusländska e6:an 🙂
12:05 Kungshamn tankar Bensin ca 120 l
12:12 Bunkrat bensin
12:15 Släpper Linda, i kunghamn så hom kan springa in och handle lite.
12:30 Linda hoppar ombord igen.
12:55 Vi kör in i Sotenkanalen.
13:20 Linda vid rodret nästan dags att lämna sotan kanalen. Dagens färd var lite annrolunda för ett antal gånger gick motorbåtskaravanen ned till stillastående.

13:39 Anders orsakar nödstopp när han ska vara duktig och viker upp stolen för att lägga ned disk 🙂
13:40 Anders vid rodret
15:08 Strömsund väderöarna

Vi hittar os en plats långside på storön, just framför en norsk gammal träbåt. Ett trevligt äldre norkt par gav oss hjälp att lägga till. Med så här mycket båt ute en så vacker dag finns det hur mycket som helsrt att titta på. Nyss var det en familj som skulle tillbaka från Storön till Stora Hejen. Det två små pojkarna tycke det var lite jobbit att hoppa i vattnen framför båten och simma över så Linda erbjöd den att använda vår badstege. Det gick snabba för storebor man var lite kallt för lillebror som snabbt blev hämtad i en jolle.


Posted

in

,

by