Torsdag: 21/7

10:25 Loss Alvö, Anders lossar fören och drar upp ankare medan Linda håller ifrån segelbåtarna, och sedan hjälper till att få in ankar linorna innan hon sätter sig och kör båt. Linda får en smörgås frukost serverade till sig efter att hon kört under sotenbron. Hon kännde sig dock inte säker att styra båten med smörgås i handen så Anders kör ut ur soten innan Linda tar vid och kör in mot tjuvahålet, eller pinan, denna lilla söta kanal till smögen. Det blir dock lite för trångt, speciellt som vi möter fem lite större motorbåtar, så Anders tar över rodret. När vi kommer ut kanalen tar Linda rodret igen och kör ner mot Bohus malmön. Sedan blir det en fin sväng in till Rixö.

11:15 Anders vid rodret
11:27 Linda vid rodret
11:50 Anders vid rodret
12:29 Rixö

Anders vandra upp i holländarröd, pratar med Malin och hämtar sedan bilen. Medan Linda packar dykutrustningen från båten, tillsammans tar vi flaskorna. Innan Anders tar båten till Göteborg och Linda bilen via Lysekil för att laga dräkt och fylla Nitrox.

14:30 Loss Rixö, Ombord Anders

Vad mycket lättare båten går utan Li… dykutrustning. 😀 Ligger nästan hela vägen i 23 knop, drar 1,4 liter per distans och njuter av vädret. Innanför Kärrningön ser jag vad som måste vara Rescue Hedvik, assistera en motorbåt som ligger mycket bra uppe på en bränning. Ser inte namnet på Garmin plottern och filtrerar bort stilla liggande båtar som dessa i openseamap. En funktion som jag saknar på Garmin plotten. Jag behöver inte 20 AIS varningar för att det ligger förtöjda båtar i Marstrand.

Rescue Hedvig
Rescue Hedvig

18:15 Hinsholmen, det ver en lång tur, väntar in Linda som kommer med Pizza och lite mer rena kläder.

20:11 Loss hinsholmen, Anders och Linda
Oljenivålåg, tjutvarning, På väg till Brusthomalrna

20:28 Brusthomlarna, lägger oss på trollbryggan och bara slappar med en cider.


Posted

in

,

by