Tisdag: 5/7 Semester start

09:07 Lämnar Hinsholmen
9:36 Lägger till Stryrsö Tången
Bunkrar 108,21 liter.
9:45 Lämnar Styrsö Tången med en glass.
9:51 Ser en säl just innan för Kännsö
10:32 Motorn stannar, startar direkt igen, ingan varing från något, kan det vara mobwatchern?
11:29 Släpper i fiskeredskaper utanför Marstrand, direkt får jag två makrillar.
12:34 Lägger till vid Ängevik, tar en glass och lite kaffe.
13:34 Lämnar Ängevik
13:34 Motorstoppp igen, ingen varning, misstänkerh mobstopet igen, inga lysdioder blinkar, skall de göra det?
14:37 Lägger till i Ellös.

Stiger upp tidigt på morgonen, lastar bilen med Linda och släpper sedan av henne på jobbet. Kör ned till Hinsholmen, lastar båten fyller toan och får sedan leta genom Hinsholmen för en toa. Kastar loss och kör ut mot styrsö för att bunkra bensin och glass. Vädret är lungt och knappt en våg på havet. Så här tidigt är det knappt några båtar ute, AIS:en fungerar dock väl och ser ett par skärgårdsbåtar.

Kommer ut till styrsö och det har öppet, så man slipper automaten, bunkrar på och går in att betala. Det skall nu gå att reservera ett annat belop från korten så att man slipper bunkra i flera omgångar. Köper en glass det är typ obligatoriskt i alla fall soliga semester dagar. Just utan för ser jag en säl framför båten, rundar Kännsö och styr upp mot Mastrand. Båten känns riktigt bra, gps:en fungerar bra med NMEA bränslemätaren och jag får nu upp hur många distans til jag kan köra, hur mucket jag drar för tillfället i liter per distans, inte bara liter per timma. När man marchar runt 20 knop blir det 1,5 liter distansen, inte helt fel.

Norr om Rörö stannar motorn plötsligt, vrider om nyckeln och det startar direkt igen. Skummt tittar igenom motorloggarna, kan inte se något, mobwatchern ser dock ut att inte blinka. Undra om battererna är slut. Skall stanna nästa gång där det finns åtminstånde en väg och en kiosk så man kan få batterier och hjälp. När jag kommer upp emot Marstrand går VHF:en varm, det är segligs tävlingar och alla funktionärer skall prata radio.

När jag kört igenom Marstrand, är det dags att kolla fiskelyckan. Sätter samma det nya spöt, rullen och kastar ut den i vattnet. Napp, direkt, tar in två stora makrillar håller på att tappa den andra men den hamnar i motorbrunnen. In med den hitta en kniv och döda dem. Middagen är räddad och två makrillar är väl nog för mig. Koppa ihop fiske sakerna och full fart över Mastrandsfjorden. Kör in och tittar på skärhamn men kan inte hitta någon sjömack eller kiosk i hamnen. Ser inte ut att finnas något super enkelt ställa att lägga båten. Fortsätter norr, kommer på att jag behöver folie och kryddor till fisken. Måste alltså hitta en butik. GPS:en säger att service finns i Mollösund, Gullholmen, och Ellös norr ut. I Mollö är det massa båt som alltid, skulle nog vilja vara två för att gå in där, lika så är det i Gullholmen. Så in mot Ellös.

Anno Ellös
Anno Ellös
Ellös är förvånansvärt trevlig hamn, träffar två hamnvakter medan jag lägger till en som gör i ordning de fasta linorna medan jag läger till, den andra tipsar om en grillplats, runda bordet men fantastisk utsikt men med detta väder ingen svalkande vind. Grillar mina två makrillar, med viss möda att få fart på fart på briketterna, undra vad weber gjort dem av. När jag kommer tillbaka har jag en trebåtars norsk karavan utanför mig. Trevligt folk vi pratar en del, och sedan är det natt dags.


Posted

in

,

by

Comments

2 responses to “Tisdag: 5/7 Semester start”

  1. Lifecruiser Travel Blog Avatar

    Det där ser verkligen “somrigt” ut, det du skrivit hitills. Glass å fiske… Makrill som e så himla nyttigt! Apropå glass så övertalade vi killen som körde ut glass att han måste ha ett trasigt paket nånstans i lastbilen… Han var själv sugen, så det blev varsin “trasig” glass… hi hi…

  2. balp Avatar

    Trasig glass så gott 😀