Onsdag: 20/7

10:15 Loss Hunnebo
10:55 Lagt till vid Alvö

Efter två nätter i Hunnebo och med prognos på mycket lugnt väder körde vi ut till Alvö för att ligga för natten. Även om det var prognos för lugnt så kastade jag både ankare och dragg. Vi ligger stabilt och bra på berget, strax efter vi lagt till försvinner den närmaste segelbåten också. För något halvtimma ligger vi nästen helt ensamma. Sendan kommer en svenska segelbåt på barbord, en till mellan oss och den, och till slut en på styrbord och platserna är nästan slut.

När alla båtar ligger på plats och vi har ätit en lunch av coscos och makrill riktigt bra kombination och mycket enkelt. Är det dags att plocka upp utrystningen och dyka, båten på barbord, har två varmvattendykande föräldrar, de har runt 40 dyk och kan förklara för de av sina tre intresserade ungar vad som sker.

Vi fick draghjälp ut en bit till dykplasen av båtgrannarna, det var en spännande utflykt för den mista ungen. Dyket är väll inte det bästa, de 17 metrarna på kortet blev bara 12, sedan en flack sandbotten lutade ut lite mer. Det spännande var dock ett gigantisk stenblock som bildade en liten grotta, säker 7 meter djup. När vi kommer upp simmar vi hela vägen. Linda snorklar sig in och det är bitvis kanske vacker botten. In och sedan blir det middags dags. Grillar två marinerade skivor nötkött, majs, potatis och cajun sås, serverat med ett rött vin och grundstötnings teater i två akter.

Onsdag förmiddag 20 juli
Syd, 3-6 m/s.
Risk för byvind >10 m/s, 0%
Sol 17°

Onsdag eftermiddag 20 juli
Syd vridande till väst, 3-6 m/s.
Risk för byvind >10 m/s, 0%
Halvklart 18°

Onsdag kväll 20 juli
Mellan väst och nordväst, 3-6 m/s.
Risk för byvind >10 m/s, 0%
halvklart 17°


Posted

in

,

by