Lördag: 16/7

7:41 Loss Hälle, Linda vid rodret ut från bryggan. Linda håller gasen botten.

8:39 Anders vid rodret efter andra gästhamnen frågan vi en lokalbo och var tappen är och han skickar oss rätt till andra sidan Colorline.

8:55 Bunkring plats Strömstad

9:15 Lämnar Bunkrat, 143.02 liter

11:10 Ankring försök på Våskär, Ankar linan tar slut 1 meter innan Linda kan hoppa. Massor med säl, det är lite guppigt och vi tar och kör mot Berggylteskär i stället.

12:02 Lägger till vid Berggylteskär, boj och två ankare.
Äntligen dags att dyka! Men Gud så bökigt det kändes att få på sig utrustningen, har jag verkligen gjort det här förut? 🙂 Anders gjorde en guldinsats som hjälpande DM! Guuud så vackert det var där nere! Tyvärr också rätt kallt för Anders utan underställ och mig med läckande “semiwet” som vi senare kallade det den 🙂

14:45 Loss Berggylteskär

15:58 Långegärde
Lägger oss på nocken av flytbryggan och dumpar flarrorna. Får flytta oss för att släppa ut den fine träbåten en gång. Försöker ringa för att kolla när han kommer in men inget svar så efter ett tag lämnar vi flaskorna lite gömda, för att ha någon chans att få en båtplats.

17:00 Loss långegärde

17:36 Ekenäs
Har tur och får direkt en plats och eftersom vi är vrålhungriga lydas vi till det med 2 rätters restaurang-middag på fiskrestaurangen med rökta räkor med aoili till förrätt och fisksoppa med saffran till huvudrätt och en god dubbel espresso som avslut, mmmmmm!!!!

Tyvärr funkade vågbrytaren dåligt så lite ryckigt tills de stora slutat gå. Lite ironiskt att den publika toan/duschen kostade 10 kronor för 3,5 minuter och den vi betalade för samma summa för 2 minuter 45 sekunder.. :-/ fanns tvättmaskin och stor kran för handtvätt som jag funderade på att använda för håret.. Jo, ingick ström i priset men.. Bara om man fick plats i brytaren.. Tycker man borde lagt lägre pris då och haft en separat summa för elen…