Lördag 16/4: Premiär till Brustholmarna

Anno II
Anno II

12:55 Lämnar Tångudden ombord, Anders & Bosse

Turen går ut mot Styrsö, Just efter vi passerar Skifeskär varnar motorn för överhettning, slår av på farten. Jag kommer på att jag just tiltat  ned motorn ganska mycket 15-16%. Det ser ut som det kommer dåligt med kylvatten då justerar tilten till runt 22% och den kyler bra igen.

13:45 Lägger till på Styrsö Tången, för att bunkra bensin.

Det är vissa problem med avluftningen i tanken först och det kommer in mycket lite bensin efter 34 liter stänger automaten av sig, med lite tips och råd från mack ägaren får vi bättre fart på avluftningen. och kan utan problem fylla på 97,88 liter till. Totalt blir det 132,44 liter tankat.

14:00 Lämnar Styrsö

Kör genom snobbrännan till Brustholmarna

14:10 Brustholmarna, Premiär för året, vi är helt ensamma och han njuta.

Vi dricker lite kaffe och lite mackor, en “cerial bar” och avslutar med en muffin. Ja Bosse hoppar mackan, för mycket mat. Försöker uppdatera GPSen med det minneskortet jag fixade på jobbet. Men det vill inte. men när jag byter till det inköpa med förra årets kartor finns en uppdatering på det. Till 3.00 Mjukvara från 2.10, den installerar bra.

16:10 Lämar Brustholmarna, vi har gjort upp med Ingrid att hämta oss i Björlanda Kile.

Ekoloder fungerar mycket bättre nu, det är med till runt 16-17 knop och i bland runt 20, kan behövas lutas like mer för över för att bli bättre, men detta får vänta till det blir varmare i vattnet.

17:00 Lägger till i Björlanda Kile, båten hemma för sessongen

Tänker spara ned gps’spåren på den minnes kortet från MC, gps:en, nu när jag stoppar in det pratar det om mjukvaruuppdatering. och startar denna men det ser ut som all hänger sig, vi låter den stå på runt 10 minuter medan vi gjört klart allt annat, Ingrid ringer och är i hamnen. Blir körd till bilen in Tångudden en bra dag till sjös avslutad.

Edit: Lite extra info.

Har till slut lycats  få ut spåren, behövde en ny kortläsare fom klarade SDHC kort, en ny VirtualBox XP maskin, kortläsaren gick inte bra i Windows 7 av någon anledning. Men till slut är alla track över till datorn i GPX format och här är de.

Observationer, Havsvattenstånd:
Gbg 12:00 -3 cm
Gbg 15:00 -2 cm
Gbg 18:00 +2 cm


Posted

in

by