Torsdag 24/6 Midsommartur

Skaffat lådor, fyllt vatten, tömt toatank. Anders magkniptrött, insiterar på att åka ändå, erkände! 😛

14:43 Lämner Björlande kile
14:50 Linda tar rodret
15:15 ca, Anders tar rodret igen
15:23 Linda vid rodret saktare
15:45 Anders vid rodret
15:58 Brustholmarna

Halvdan sikt medn soligt och 16º-20º lugn sjö och förvånandsvärt lite båt ute, är alla norrut? Strax efter vi kom ut från hamnområdet tog jag över rodret, spännande! Först gick det upp från 5 till 9 knop men sen accade den för fort så mindre gas. Gick lättare när det inte blåste och att köra efter ett utlagt spår i gps:en var en välsignelse! Skojsigt!

Sedan hittade jag gasen, och upptänkte att försäljaren ljög! Den den gick upp i planing och pang, gick det från 10 till 18 knop, pang! Hey! Vart tog 12 knop vägen som skulle gå? Var lite scary där ett tag, efter rakt och öppet vid färjorna när det ej gick att byta till Anders, sedan körde han en sväng, och jag en till långsammare bit. just innan Brustis, Fick platsen med stege!


Posted

in

by