Söndag 6/6 Efter första övernattningen och säl ses!

Efter att igår fallit i säng rätt tidigt vaknade jag så 07:30 efter en riktigt ok sömn. Vid närmare eftertanke måste den varit magisk då jag, fröken morgontrött & grinig, kvittrar upp och är social med folk direkt och sedan packar iordning grejorna medan Anders trött tittar på och verkar undra vilken drog jag fått i mig.. *lol*

På det följs en god gemensam frukost på Bibbi 11 efter vilken Anders ser en säl längst ut i viken vid rännan utanför stenpiren! Behöver jag säga att det blev rusning ur på bryggan då vi andra också hoppas få se den?  Hörde sedan att dagarna innan hade säl setts flera gånger, haj siktats i ytan och 4 tumlare lekt i rännan! Snacka om att jag blev väldigt avundsjuk, jag vill också se haj och tumlare!

12:37 Vi lämnar Brustholmarna för att följa svärföräldrarnas exempel och tanka på styrsö. Vi kör för övrigt förbi dem under färden..

12:50 Var lite trängsel och kö till tankplatserna och då Anders visar spår av vett slänger sig en liten båt in framför oss. Inte vet jag om han blev ställd av det men vi snurrar utanför och går inte in till någon av de 2 platsera (en var svår att se) som finns så snart åker Bibbi 11 förbi oss och tar platsen som var svår att se. Beslutar mig för att jag kanske såg bättre från fören och föreslår att vi tar den andra platsen så till slut går vi också in. Får hjälp av en kvinna, kan ha varit hon från lilla båten, men väl fast ser vi att slangen ej räcker så det är bara att vända båten men så småningom har vi också tankat och fått oss en glass. Glassen skyller jag på barnen på bryggan, de tjatade om glass och inledde mig i frestelse och vi vet ju alla hur bra jag är på att motstå frestelser.. *lol*

Bunkrade 109,9 liter 95% bensin som med 15 öre/liter rabatt som räddade oss från 16,69 kr och det blev 1553 kr för soppan, vem har sagt att åka båt är billigt…?

13:18 cirka tid.. Lämnar styrsö för färd mot Björlanda Kile

Körde mellan småöarna i den smala rännan och då det var både trångt och traffikerat är jag tacksam att jag inte körde, båt överallt och somliga segelbåtar får till och med snilleblixten att kryssa igenom.. Fjorden sedan var sådär lagomt rolig men tack vare att det idag var armador av segelbåtar blev svall-gupp betydligt mindre än om alla varit motorbåtar så…fram för segelbåtar istället för motorbåtar (det vill säga, för alla andra utom oss..)! Billigare och… Vi får mycket mindre gupp under färd! *lol*

14:30 Lägger till på Björlanda Kile efter en underbar solig helg och se! Vi har fått en båtgranne på ena sidan! Hoppas de är trevliga 🙂 Där kollar Anders hur länge motorn gått och vi har 11,70 motortimmar.


Posted

in

by