Lördag 5/6 – Invigning

Tankar färskvatten och konstaterar att vi inte behöver tanka. Olja var redan fyllt på pysseldagen.

5/6 kl 11:05 Linda och båtföraren Anders lämnar Björlanda Kile för färd till Brustholmarna och officiella invigningen och 95-års jubileet.
Soligt, bra sikt och vindar på 3-6 m/s, s-sv och risk för vindar över 10 m/s 10-40 %

Guppigt på grund av svall på vattnet, tänk så mycket trevligare det var när knappt en båt var ute tidigare I vår och det var lungt nog för svanflockar att simma omkring… Var rena karavanen söderut men även norrut hde trafik. Såg en “gammeldags” gaffelriggad segelbåt, en ångbåt och fina skolsegelbåten Atlantica. Ja, och så var det så klart fint med alla vita seglen I solen!

12:05 Lägger till vid flytbryggan på Brustholmarna.

Anländer precis när det rings I klockan och skjuts salut så vi missar talet men vad gör väl det när vi är I tid för champangen, räksmörgåstårtan, och kladdkakan med grädde! Ja och så San fransiskon som följde för att stärka oss inför tipspromenaden! Gick bra, fick 9 av 12 rätt och vinnarna fick 10 rätt så…en till drink!

Sedan blev tid för lite slappande I båten och besök av 2 som kom ombord och beundrade båten, alltid lika trevligt och..det ÄR en bra båt!
Kikade på tjejerna som paddlade kajak, klart underhållande att se dem försöka komma I och ur! Lol En av dem drullade i vattnet i den processen och gav till ett gällt skrik. Hon försökte påstå att det var på grund av chocken och att vattnet inte var så kallt, jag trodde henne inte lol

Sedan började matkoordinationen mellan oss och Bibbi 11 där vi kom fram till att korgarna vi köpt verkar bra att använda och utmynnade I en middag bestående av spicy honungs spare ribs, flinta-stek, årets färskpotatis, honungs-hickory grillsås, bearnaise-sås, rött vin och jordgubbar och torra muffins till efterrätt. Tänkte avnjuta en Bailys till kaffet men givetvis lyckades jag få med den gamla så glöm det 🙁 Hur som helst, trevligt med sociala gemenskapen vid de korta långborden på trollbryggan! Där belutade vi även att ge smek-namn åt de 2 delarna på ön, nämligen Florida och Sibirien, baserat på temperaturskillnaderna och inte social status.

Avslutade dagen med lite sommar-cider och loggande, mysigt 🙂


Posted

in

by