Lördag 21/5 Pyssel & fix-dag

Började med att åka runt och införskaffa 2 oljelampor, kabinhakar, olja XD50 istället för XD100 då 100 var för riktigt kalla ställen och vi fått veta att 50 dög. Vad som inte kom med var 2 längre linor då vi tror vi har, någonstans..Ej heller säkerhetslina då vi behöver komma på hur /var vi kan fästa en d-ring på västen för att fästa linan i.

Missade givetvis att köpa lampolja och kom på det 5 minuter efter att affären stängts.. Hmm.. Vi var inte de enda som blev stoppade i dörren för att gå in..hade inte en smart affärsman sett till att hålla öppet länge en dag med bra väder då alla desperat jobbar länge på båtarna eftersom vädret redan försenat dem och det nu var rusningstrafik och extrem högsäsong för nyinköp..?? Det är ju trots allt en extrem säsongsbetonad inriktning båtbutiker har och säsongen är kort..

Inte heller färskvatten känns rätt att tanka men däremot kämpar Anders med att föra over gps:ens logg till datorn, något som inte gick bra. Trevligare då var fadern och sonen från en båtplats lite längre bort som kom och beundrade vår båt under tiden. Käkade sedan Thai-mat på akterdäck ock konstaterar att bordet är lite vekt men får duga. Njuter rätt gott där i den 20 gradiga solen, endast skymts av enstaka moln, även om en oval kudde för svanken hade varit perfekt!

Fascinerande så snabbt tiden går och även hur snabbt en båt kan sjunka.. I början av dagen tyckte jag träbåten snett bakom oss på andra bryggan låg lite väl djupt och innan dagen är slut hänger den i tamparna och hade utan dem legat helt dränkt på botten. Jag sa iaf till om det till hamnföreningens gubbar och vid nästa pysseldag (kommer inte ihåg datumet) så fick vi se ägaren försöka tömma den med en gigantisk pump och hjälp av annan båt att dra upp den så den inte återfylldes direkt men såg ej resultatet, hoppas allt gick bra.


Posted

in

by